Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Οξύνειας 

Στην είσοδο της Οξύνειας, ο ναός του Αγίου Γεωργίου, μας υποδέχεται με την ιδιαιτερότητα του αρχιτεκτονικού τύπου, καθώς αποτελείται από δυο επιμήκη τμήματα που καλύπτονται  με τρούλλους, ενώ στη νότια και δυτική πλευρά του υφίσταται εστεγασμένη στοά.

Εσωτερικά ο ναός είναι κατάγραφος που σύμφωνα με επιγραφή ιστορήθηκε το 1779 από τους Χιονιαδίτες ζωγράφους. Το ίδιο έτος οι ίδιοι ζωγράφοι υπογράφουν και το εικονογραφικό πρόγραμμα της Αγίας Παρασκευής στην Καλομοίρα Καλαμπάκας.

Το εικονογραφικό πρόγραμμα παρουσιάζει ενδιαφέρον αλλά είναι δύσκολο να αναλυθεί, αφού οι τοιχογραφίες είναι πολύ αμαυρωμένες και απολεπισμένες.

Στον προαύλειο χώρο του ναού υψώνεται πέτρινο κωδωνοστάσιο, που η τοπική παράδοση, αναφέρει πως κτίσθηκε την ίδια εποχή με τον ναό, από Ηπειρώτες μαστόρους. Μελέτη που έχει συνταχθεί και έχει εγκριθεί, προβλέπει την επιδιόρθωση των ζημιών που παρουσιάζει η τοιχοποιία του και την ανάδειξη ενός από τα πλέον αντιπροσωπευτικά δείγματα πετρόκτιστων κωδωνοστασίων που διασώζονται όχι μόνο στην περιοχή αυτή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.