Επίσκεψη στην HIPPOCRATES FARM

Στην Hippocrates Farm, ακολουθούμε την πεμπτουσία της Ιπποκράτειας Ιατρικής: «Η τροφή ας είναι το φάρμακό σου και το φάρμακο η τροφή σου». Στην φάρμα μας, καλλιεργούμε το βραβευμένο ως το καλύτερο οργανικό τρόφιμο στα Healthy Diet Awards (2020) και το πιο καινοτόμο λειτουργικό τρόφιμο πανευρωπαϊκά ανάμεσα σε 640 διαφορετικά έργα μέσω του Katana (2018), το ιπποφαές, ακολουθώντας αυστηρές μεθόδους καλλιέργειας και φυσικές διαδικασίες που το μετατρέπουν σε μια ευχάριστη καθημερινή τροφή. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το ιπποφαές ως μια κορυφαία ελληνική υπερτροφή με μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

 

Παράλληλα, στην φάρμα μας καλλιεργούμε ένα από τα πιο αγαπητά και διαδεδομένα βότανα της ελληνικής υπαίθρου, το τσάι βουνού, σε δυο διαφορετικές ποικιλίες, του σιδερίτη Κρήτης και σιδερίτη Ολύμπου αλλά και το πολυετές βότανο της εχινάκιας, γνωστό για την ανοσοδιεργετική και αντιφλεγμονώδη δράση του.

Η περιοχή μας

Η φάρμα μας αποτελεί ένα κομμάτι γόνιμης γης 20 εκταρίων, σε μια προστατευόμενη περιοχή «Natura 2000», στο ορεινό χωριό Φλαμπουρέσι, το οποίο απέχει 27χλμ από την γραφική Καλαμπάκα και βρίσκεται σε υψόμετρο 840μ., περιστοιχισμένη από εμβληματικά ορόσημα όπως οι ιεροί βράχοι των Μετεώρων και η οροσειρά του Ολύμπου.

Ξεναγήσεις – Επικοινωνία

Η φάρμα μας είναι επισκέψιμη για ξενάγηση και ενημέρωση σχετικά με τις καλλιέργειες μας. Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.

 

Υπεύθυνος:                               Κωνσταντίνος Παναγιώτου

Τηλέφωνο επικοινωνίας:           6944866030

e-mail:                                      konstantinpanagiotou@yahoo.com