Γεφύρι Μίχου

Εντυπωσιακό δίτοξο γεφύρι με άνοιγμα 12,5 μ. στην κοινότητα Ανθούσας. Το γεφύρι του Μίχου σηματοδοτούσε την αρχή της μουλαρόστρατας που ακολουθούσαν οι αγωγιάτες στη διαδρομή από τα χωριά του Ασπροπόταμου προς αυτά των Τζουμέρκων.Βρίσκεται κοντά στον επαρχιακό δρόμο Τρία Ποτάμια­ – Χαλίκι και λίγο πριν τη διακλάδωση προς Ματσούκι, Καλαρρύτες και Ανθούσα. Γεφυρώνει τον ποταμό Αχελώο και η λειτουργία του είναι σημαντική ακόμη και σήμερα, αφού αποτελεί πέρασμα για το παρακείμενο μοναστήρι Κοιμήσεως Θεοτόκου (έτος ανέγερσης το 1799).

Οδηγίες Πρόσβασης: 

Ερχόμενοι από Καλαρρύτες θα το συναντήσουμε περίπου ένα χιλιόμετρο πριν τη διασταύρωση για Ανθούσα και Χαλίκι στο δεξί μας χέρι.

Η παράδοση αναφέρει ότι το γεφύρι κτίστηκε μετά την ανέγερση της Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου (1799) της Ανθούσας. Επειδή σ’ αυτή την τοποθεσία ο Ασπροπόταμος ήταν αδιάβατος, κτίστηκε το γεφύρι για να εξυπηρετήσει την επικοινωνία του μοναστηριού με το χωριό Ανθούσα. Το γεφύρι ήταν επίσης πέρασμα και για τα χωριά Ματσούκι και Καλαρρύτες του Ν. Ιωαννίνων. Το όνομά του, το γεφύρι, το οφείλει μάλλον σε τυχαίο συμβάν. Λέγεται ότι, κάποιος Μίχος έχασε τη ζωή του στο γεφύρι (από ατύχημα ή συμπλοκή).
 Μορφή: 

Ήταν τρίτοξο (τώρα το ένα τόξο είναι επιχωμένο)

Άνοιγμα Τόξου: 

12,10 μ. (μεγάλο) – 3,40 μ. (μικρό)

Ύψος Τόξου:

6,00 μ. (5,20 + 0,80) μ. (μεγάλο) – 3,30 μ. (2,50 + 0,80) μ. (μικρό)

Μήκος Καταστρώματος:

26,80 μ.

Πλάτος Καταστρώματος:

2,30 μ.