Επίπεδο 2: Τμήμα Ενηλίκων

Η σκάλα και ο ανελκυστήρας, με προβλέψεις ΑΜΕΑ, οδηγούν στο επίπεδο 2, στο χώρο των ενηλίκων με το σαλόνι ανάγνωσης όπου βρίσκουν τις καθημερινές τοπικές εφημερίδες. Αν δεν έχουν χρόνο ή έχουν δυσκολία στο να αποφασίσουν ποιο βιβλίο επιθυμούν να διαβάσουν, μπορούν να συμβουλευτούν τις προθήκες με τα βιβλία που προτείνει η Βιβλιοθήκη.

Στον όροφο αυτό βρίσκουμε την αίθουσα πολυμέσων. Χαρακτηριστικό της αίθουσας αυτής είναι η δυνατότητα μετατροπής της σε δύο αυτόνομες αίθουσες, καθώς διαθέτει ειδικό διαχωριστικό σύστημα υψηλής ηχομόνωσης, επιτρέποντας την παράλληλη χρήση τους από διαφορετικές ομάδες χρηστών. Και οι δύο αίθουσες είναι τεχνολογικά πλήρως εξοπλισμένες και αποτελούν χώρο για μελέτη, τηλεδιασκέψεις, παρουσιάσεις, συνεδριάσεις και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων.

Δίπλα στο σαλόνι ανάγνωσης, βρίσκεται και η αίθουσα των ειδικών συλλογών, η οποία αποτελεί ένα χώρο προς μελέτη των πιο παλαιών εκδόσεων της Βιβλιοθήκης. Επίσης λειτουργεί και ως εκθετήριος χώρος της συλλογής χαρτών και εικόνων.

Στο χώρο των ειδικών συλλογών βρίσκεται επίσης και η πρέσα βιβλιοδεσίας που έχει στην κατοχή της η Βιβλιοθήκη. Η πρέσα, δώρο της Σχολής Ξυλογλυπτικής της Καλαμπάκας, χρησιμοποιείται για την επιδιόρθωση παλαιών και φθαρμένων αντιτύπων.

 Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα: 10:00 – 17:00, Τρίτη: 12:00 – 20:00, Τετάρτη: 09:00 – 20:00, Πέμπτη:12:00 – 20:00, Παρασκευή: 09:00 – 17:00  +30.24320.23041-3

http://www.kalambakalibrary.org/