Κέντρο Ψηφιακής προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων

Το Κέντρο Ψηφιακής προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων βρίσκεται στην πόλη της Καλαμπάκας και άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό το Μάιο του 2017.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κέντρο που περιλαμβάνει μια αίθουσα τρισδιάστατων (3D) προβολών με δυναμικότητα 105 θέσεων, εξοπλισμένη με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα (3D projector, ηχητικά 5.1 και ειδικά subwoofer χαμηλών συχνοτήτων). O επισκέπτης, φορώντας ειδικά γυαλιά που του παρέχονται, μπορεί να παρακολουθήσει τις παρακάτω 3D (τρισδιάστατες) προβολές:

  • Προβολή Μυθολογικού περιεχομένου Μετεώρων (διάρκεια 15 περίπου λεπτά): Ταξιδέψτε εκατομμύρια χρόνια πίσω και «ζήστε» τη δημιουργία του υπέροχου τοπίου των Μετεώρων που όλοι μας θαυμάζουμε σήμερα.
  • Προβολή – Ξενάγηση στις Ιερές Μονές των Μετεώρων (διάρκεια 15 περίπου λεπτά): Περιπλανηθείτε στους ιερούς βράχους και τις Ιερές Μονές των Μετεώρων με μία σύντομη ξενάγηση σε όλα τα μοναστήρια που μπορείτε να επισκεφτείτε σήμερα στα Μετέωρα.

 

kentro_psifiakis_meteora2

Στο «Κέντρο Ψηφιακής προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων» πραγματοποιούνται καθημερινά τακτικές αλλά και έκτακτες προβολές σύμφωνα με τις ανάγκες των επισκεπτών (γκρουπ, σχολεία κτλ.) και κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία του κέντρου. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προβολής της ταινίας στα Αγγλικά.

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά & Σαββατοκύριακο 09:00 – 16:00

Ώρες τακτικών προβολών:

Ανά μία ώρα από 10:00 μέχρι 15:00

Η προσέλευση γίνεται κατόπιν ραντεβού
Οι προβολές είναι διαθέσιμες στα Ελληνικά και στα Αγγλικά
Ελάχιστος αριθμός ατόμων ανά προβολή 4 άτομα

Συνολική Διάρκεια προβολής: 38’

Πληροφορίες Προβολών:

1ο Μέρος: Μυθολογία (3 λεπτά)

2ο Μέρος: Όλυμπος (3 λεπτά)

3ο Μέρος: Δημιουργία Μετεώρων (15 λεπτά)

4ο Μέρος: Πληροφορίες για τα Μετέωρα και τα Μοναστήρια (18 λεπτά)

Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού: 2432077997

Ε-mail: meteora3d@dimosmeteoron.com

Διεύθυνση: Π. Δημητρίου & Ν. Πλαστήρα

Ιστοσελίδα: https://www.dimosmeteoron.com/meteora3d

 Καθημερινά & Σαββατοκύριακο 09:00 – 16:00
24320-77997