Λαογραφικό Μουσείο Πεύκης

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν στις 21/08/2017 στην Πεύκη Καλαμπάκας τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Πεύκης που στεγάζεται στο σπίτι της τοπικής εκκλησίας.

Το Λαογραφικό  Μουσείο είναι δημιούργημα του Θεόδωρου Θεοδώρου του Στεργίου.

Το Μουσείο διαθέτει πλήθος εκθεμάτων  όπως παραδοσιακά υφαντά, αργαλειό, κρεβάτι, σκεύη μαγειρικής, εργαλεία  παραδοσιακών επαγγελμάτων και πολλά άλλα.

Είναι ένα μουσείο φτιαγμένο με σεβασμό, έμπνευση,  αγάπη και  μεράκι που ζωντανεύει την παράδοση, τον τρόπο ζωής, τις δουλειές και την διασκέδαση των προγόνων και γενικότερα της ζωής των κατοίκων της Πεύκης.

Όπως τόνισε ο κ. Θεόδωρος Θεοδώρου η συλλογή των εκθεμάτων ξεκίνησε από το 1964 και από το 2000 έβαλε μπροστά για τη δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου Πεύκης. Το 80%  των  αντικειμένων αγόρασε  ίδιος ενώ τα υπόλοιπα τα δώρισαν  κάτοικοι του χωριού.

Το Μουσείο αποτελεί κόσμημα για το χωριό της ορεινής Καλαμπάκας και είναι επισκέψιμο. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο ιδρυτής του Μουσείου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πεύκης Γιάννης Πιστάλης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πεύκης  Χρήστος Παρώνης και πολλοί άλλοι.

Διαβάστε περισσότερα για τον οικισμό Πεύκη.