Κυνήγι Τρούφας στα Μετεώρα

Η ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων είναι ένας τόπος ο οποίος ενδείκνυται για την ανάπτυξη του κυνηγιού τρούφας. Διαθέτει άγριες τρούφες και εύκολη προσβασιμοτητα.

Στόχος είναι η περιοχή να κατοχυρωθεί ως ένας αντιπροσωπευτικός τόπος κυνηγιού τρούφας στην Ελλάδα, όπου ο επισκέπτης, μεταξύ των άλλων, θα έχει αυτήν την εναλλακτική δυνατότητα, είτε σε συνδυασμό με τα μοναστήρια και τα άλλα αξιοθέατα, είτε και ως αυτόνομη δραστηριότητα.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών σας προτείνει να ζήσετε και να γευτείτε αυτήν την υπέροχη εμπειρία. Στα πανέμορφα και άγνωστα δάση της περιοχής, σε πολύ μικρή απόσταση από την Καλαμπάκα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα ανεπανάληπτο κυνήγι τρούφας, να γευτούν μία πεντανόστιμη τρουφομακαρονάδα στο δάσος, που μαγειρεύεται με τις τρούφες που βρίσκουν τα τρουφόσκυλα, να ξεναγηθούν στο Μουσείο, να δοκιμάσουν διάφορα είδη μανιταριών, να γνωρίσουν το γλυκό μανιτάρι, καθώς και ένα εξαιρετικό ντόπιο κρασί.Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πρόταση, μοναδική στην Ελλάδα. Ο δε συνδιασμός της με το Μουσείο Μανιταριών, ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη και στον κόσμο, την καθιστά ανεπανάληπτη, ενώ η σύγκρισή της με ανάλογες δράσεις στο εξωτερικό, είναι ποιοτικά, αλλά και οικονομικά ευθέως ανταγωνιστική.

Πιο συγκεκριμένα η πρόταση διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Το κυνήγι

Οι συμμετέχοντες ξεκινούν από το Μουσείο. Σε λίγη ώρα βρίσκονται στον τόπο του κυνηγιού

Ο κυνηγός τρούφας με το σκυλί του περιμένουν! Αρχίζει αμέσως η αναζήτηση σε κάθε γωνιά του δάσους, ενώ οι επισκέπτες το απολαμβάνουν, ακολουθώντας το σκύλο σε κάθε ανακάλυψη του κρυμένου θησαυρού. Σε λίγη ώρα ο σκύλος σταματά. Έχει δείξει τις ικανότητές του, έχει βρει τις τρούφες που χρειάζονται και οι επισκέπτες είναι έτοιμοι να τις γευτούν. Ήρθε η ώρα το αφεντικό του να έχει τον πρώτο ρόλο.

  1. Η τρουφομακαρονάδα

Ο σεφ αρχίζει το μαγείρεμα. Σε ένα καινοτόμο σκεύος, χωρητικότητας 50 πιάτων, θα φτιάξει για όλους μία γευστικότατη τρουφομακαρονάδα, αφού προσθέσει και ορισμένα άγρια μανιτάρια. Την ίδια στιγμή αποκαλύπτει τα μυστικά της τρούφας και πως μαγειρεύεται. Η μακαρονάδα σερβίρεται, τα μπουκάλια με το κρασί ανοίγουν και ο γευστικός παράδεισος κορυφώνεται.

  1. Το Μουσείο

Επιστροφή στο Μουσείο. Ξενάγηση, με ιδιαίτερη έμφαση στα μανιτάρια, ενώ διάφορες μανιταρολιχουδιές (αλμυρές και γλυκές), περιμένουν τους επισκέπτες να τις δοκιμάσουν, απογειώνοντας τον ουρανίσκο. Αυτή όμως η γευστική πανδαισία μπορεί να συνεχιστεί και στο σπίτι ή να τη «δωρίσουν» σε φίλους. Μπορούν να επιλέξουν μεταξύ πενήντα ενός (!) προϊόντων μανιταριών και τρούφας εξαιρετικής συσκευασίας που έχει δημιουργήσει το μουσείο.


Η διάρκεια του προγράμματος είναι περίπου 3,5 ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες για το κυνήγι τρούφας μπορείτε να βρείτε στις σελίδες:

www.trufflehunting.net

www.meteoramuseum.gr

Στο email: info@trufflehunting.gr και
στο τηλέφωνο: (0030)2432024959.

Στα social media:

Facebook: www.facebook.com/trufflehunting.net/

Instagram: www.instagram.com/trufflehuntinggr/

Twitter: www.twitter.com/Truffle_hunting