Επίσκεψη στο Οινοποιείο Λούδα

Ένα οικογενειακό οινοποιείο στους πρόποδες των Μετεώρων, που στεγάζει τη φιλοσοφία ζωής δύο νέων ανθρώπων, του Κωνσταντίνου Λούδα και της συζύγου του Ζαχαρούλας κι εκφράζεται μέσα από το κρασί.

Η περιοχή μας

Η τοποθεσία όπου βρίσκεται το οινοποιείο, εκτός από μια περιοχή εκπληκτικής ομορφιάς με θέα τα Μετέωρα, είναι ταυτόχρονα και μία από τις πιο σημαντικές ιστορικά περιοχές της Ελλάδας κι αποτελεί τουριστικό προορισμό με προτάσεις για πολλαπλές δραστηριότητες. Στη Διάβα Καλαμπάκας υπήρχε ιστορία αμπελουργίας από τις αρχές του περασμένου αιώνα και τα κρασιά της είχαν βραβευτεί το 1933 στην έκθεση Θεσσαλονίκης. Είναι ένα ημιορεινό χωριό σε απόσταση 4 χλμ. από την Καλαμπάκα. Το παλαιό όνομα του χωριού ήταν “Πρεβέντα” (“πέρασμα” στη βλάχικη διάλεκτο) αλλά μετονομάστηκε σε “Διάβα”, διότι ήταν το πέρασμα προς τα χωριά του Ασπροποτάμου.

Ξεναγήσεις στο οινοποιείο – Επικοινωνία

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Σάββατο 10.00-14.00) για να σας ξεναγήσουμε στο χώρο του οινοποιείου και του κτήματος. Η ξενάγηση κρατά περίπου 45 λεπτά και γίνεται κατόπιν ραντεβού. Στο τέλος της ξεναγήσεως μπορείτε να γευτείτε τους οίνους μας.

Για ξεναγήσεις επικοινωνήστε καθημερινά και εργάσιμες ώρες με την  κα Ζαχαρούλα Λούδα.

 

Διάβα, Καλαμπάκα

Τηλ..: +30 24320 24171 | Fax: +30 24320 24157

www.loudas.gr | F: Loudas Winehouse