Εκδηλώσεις – Θεσμοί || Αθλητικές Εκδηλώσεις || Enduromania

ENDUROMANIA, το 2ήμερο enduro event που λαμβάνει χώρα στις αρχές Σεπτεμβρίου κάθε έτους, στα χωριά Καστανιάς, Αμαράντου, Καλομόιρας και στην περιοχή του Ασπροποτάμου, 28 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από τα Μετέωρα και την Καλαμπάκα στην Κεντρική Ελλάδα (παρακαλούμε δείτε τον χάρτη).

Κάθε χρόνο, στόχος μας είναι να βρούμε μια μεγάλη ποικιλία από νέα μονοπάτια για την μέγιστη οδηγική απόλαυση ,αλλά και για κάθε οδηγικό επίπεδο σε μια παρθένα περιοχή με εντυπωσιακά τοπία και φυσική ομορφιά γύρω από τα βουνά της Πίνδου και την περιοχή του Ασπροποτάμου και πιο συγκεκριμένα στα χωριό της Καστανιάς ,Αμαράντου και της Καλομοίρας Καλαμπάκας που βρίσκονται σε υψόμετρο 1000μ.

Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από τα 4 μέλη της Enduromania Team και με την υποστήριξη του Μοτοσυκλετιστικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμπάκας (Μ.Α.Σ.Κ.) και συγκεντρώνει αναβάτες enduro από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι έρχονται για να απολαύσουν ένα πραγματικό off Road Σαββατοκύριακο με πολλά happenings. Στο παρελθόν φιλοξενήσαμε οδηγικά τον 5 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή και πιο γνωστό δημοφιλή αναβάτη enduro Giovanni Sala κατά τη διάρκεια της Enduromania του 2013. Στο χώρο της εκδήλωσης στήνονται τέντες σχεδόν όλων των αγωνιστικών ομάδων και καταστημάτων του χώρου της μοτοσυκλέτας ,φτιάχνοντας ένα όμορφο σκηνικό που θυμίζει τα paddock (τον χώρο των ομάδων ) ενός μεγάλου αγώνα!

Κοιτάζοντας τους αιώνιους βράχους των Μετεώρων από μια διαφορετική γωνία, έχοντας στο μυαλό μας το μήνα Σεπτέμβρη και την μεγάλη μάζωξη τόσων εντουράδων, συνήθως πάνω από 400 συμμετοχές!, περπατάμε χιλιόμετρα ,ψάχνοντας νέα μέρη ,νέα μονοπάτια ,ξεχασμένα από το χρόνο ,περάσματα μιας άλλης εποχής όπου δεν υπήρχαν αυτοκίνητα παρά μόνο άλογα και κάρα. Καθαρίζουμε την πυκνή βλάστηση και τις πέτρες και φτιάχνουμε εντουράδικα περάσματα για να παρουσιάσουμε κάθε χρονιά και κάτι καινούργιο και εντελώς μοναδικό.

Δείτε περισσότερα εδώ ⇒ http://www.enduromania.gr